Voor al uw tuinontwerpen, aanleg, renovatie en onderhoud.

Over ons

De naam Omorika komt van Picea Omorika en is een van oorsprong veel geteelde naaldboom uit Servië. Deze Servische spar is herkenbaar vanwege de twee strepen aan de onderkant van de naalden. In 1980 begonnen we hiermee te kweken.

Om onze bomen te kunnen verkopen begonnen we een groothandel. Ook werden kerstbomen uit Denemarken geïmporteerd. Maar naarmate de kerstboommarkt wat minder werd begonnen we met het kweken van droogbloemen. Hoofdzakelijk waren die bestemd voor de Amerikaanse en Japanse markt. Hierna ontstond het idee een kas te bouwen voor eigen gebruik en om een tuincentrum te beginnen.

Na een aantal voorspoedige jaren besloten we in 1999 het tuincentrum uit te breiden. Er werd een nieuwe kas van 3.000 vierkante meter gebouwd met de naam Omorika Groenboulevard.’

Omorika Groenboulevard bestond in maart 2020 twee decennia en al die tijd hebben wij met veel plezier onze klanten mogen verwelkomen!  

De jaren zijn voorbij gevlogen, maar na twintig jaar Groenboulevard hebben wij besloten te stoppen met het tuincentrum. Dat wil niet zeggen dat we straks niets meer gaan doen. 

We gaan verder met tuinonderhoud en hovenierswerk vanuit Wijster.

We staan nog steeds klaar, om met onze jaren lange ervaring en opgedane kennis, voor u de mooiste tuinen aan te leggen.

Groet,

Bram en Coba